Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

MEMORIÁL M. KOTRABY A H. BÁLKA 2019

27. 12. 2019
 
V pořadí již 32. memoriál M. Kotraby
a 22. ročník H. Bálka
v sálové kopané ve Vilémově
 
  •    Za účasti pouhých osmi kvalitních mužstev, z toho dvou zcela nových, byl ve čtvrtek 26. 12. 2019 odehrán tento populární turnaj v sálové kopané ve vilémovské sportovní hale. Že je to turnaj nevyzpytatelný, ve kterém lze jen těžko tipovat vítěze, se v letošním klání opět potvrdilo, když ze dvou velkých favoritů – PZP Lipová a SC Stap Vilémov - se ani jeden z nich neprobojoval do semifinále !!! Další z velkých favoritů – Větrolam Hostice obsadil až 4. místo. Vítěz turnaje – Best off Varnsdorf to ale také neměl jednoduché. Turnaje se zúčastnili i mnozí známí fotbalisté – jako např. – Míla Kučera, Adam Ondráček, Vlasta Šmalcl, Láďa Čurgali ml. a dále mnozí hráči působící v Německu či ve vilémovském Á-týmu.

  •   Hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech mužstvech a všechna pak ještě postoupila do Play off. Zajímavostí bylo, že v celém Play off se nekopaly ani jednou penalty za remízový zápas, ale všechna utkání našla vítěze v normální hrací době. A další zajímavostí bylo, že vítězové skupin – Větrolam Hostice ani Jackovi kluci na titul nedosáhli. Celý turnajový maratón měl 20 utkání v délce 1x12 minut, které odřídila trojice – Peschkö, Jirsák a Soukup. I jim patří dík za hladký průběh celé této akce.

  •  

VÝSLEDKY   PLAY-OF
ČTVRTFINÁLE: Větrolam Hostice – Jeho děti Šluknov 6:0, Best off Varnsdorf – PZP Lipová 1:0, Repre Šluknov – SC Stap Vilémov 2:1, Muži v černém Šluknov – Jackovi kluci Varnsdorf 0:2.
SEMIFINÁLE:  Větrolam – Best off 0:3, Repre – Jackovi kluci 2:0
O 3. MÍSTO :  Jackovi kluci – Větrolam 5:1
FINÁLE:         Best off - Repre Šluknov 1:0
 
VYHODNOCENÍ  NEJLEPŠÍCH  JEDNOTLIVCŮ A  KOLEKTIVŮ
NEJLEPŠÍ HRÁČ :        Ondráček Adam – Repre Šluknov
NEJLEPŠÍ BRANKÁŘ :  Ondrka Jiří – Best off Varnsdorf
NEJLEPŠÍ STŘELEC:    Kučera Miloslav – Jackovi kluci Varnsdorf
NEJLEPŠÍ ROZHODČÍ: Pöschko Jaroslav – Varnsdorf
 
  •   Nejlepší čtyři mužstva obdržela velmi bohaté dárkové koše a první tři k tomu ještě krásné poháry. Vítěz k tomu ještě tradiční živé sele o váze 25 kg a putovní pohár. Nejlepší jednotlivci pak další hodnotné ceny, které předávali – starosta obce pan Zdenek Černý, funkcionáři Fanda klubu, Sálovka Clubu Stap a SK Stap Tratec Vilémov. Turnaj se těšil tradičně i velkému zájmu diváků, kterých se po celý den sešlo okolo šedesátky a to jak místních, tak i z celého širokého okolí. Zpestřením pro všechny účastníky této akce bylo jistě i shlédnutí kronik z historie všech dosavadních turnajů, stejně jako rozsáhlá fotogalerie na stěnách haly ze sportovního dění ve Vilémově. Byl to dle názoru zúčastněných hráčů i přítomných odborníků, opět jeden z velmi povedených turnajů, který kdy byl ve Vilémově i v širokém okolí uspořádán. Mužstev oproti loňskému ročníku ale bohužel výrazně ubylo, což je neradostné konstatování a nabízí se otázka zda-li v tomto turnaji nadále pokračovat.
 
  •    Pořadatelé nezapomněli v průběhu turnaje navštívit ani oba hroby zesnulých kamarádů a uctít jejich památku položením kytice. Děkují také touto cestou všem sponzorům, kteří se na této akci spolupodíleli a díky nimž bylo možno zajistit hodnotné ceny, které přesáhly sumu 12 tis. Kč !     LS                                 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář