Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Pestrá podívaná na Kolobjehu

19. 8. 2014

  Řadu let neodmyslitelná letní akce přátelské party varnsdorfských recesistů si nejen udržuje, ale i rozšiřuje zájem příznivců, kteří nemají ke sportu či k nějaké té legrácce daleko. 

   Vedle klasických cyklistů a běžců, kteří se zúčastní řady sportovních akcí i v rámci ČR a v cíli na Studánce jsou pravidelně nejdříve, bylo opět v průběhu zhruba jedné hodiny možno sledovat od startu na varnsdorfském náměstí až do cíle jednotlivce i špalíry masek či převlečení (vodník, čarodějnice, zdravotní sestra se psem, pionýrka v úboru a s taškou na zádech, boxér na kole nebo kuřata na dvojkole, mimino, rodinka Simpsonových, víly a řada dalších). Hodně zaujal neidentifikovatelný zelený plyšák na skútru táhnoucí za sebou na tyči zajíce na kolečkových bruslích. Nechybělo i několik vyznavačů koloběžek. A některým z těch převlečených nemuselo být ve vedru, které panovalo, zrovna nejpříjemněji. To ale jistě zažehnalo následné posezení s občerstvením a losování cen po závodu na dvorku Pensionu U Rudolfa III. Navíc pak do pozdních nočních hodin k tanečním kreacím i poslechu hrála kapela VŠECEK PÍSEK.

   Vítězem cyklistické části (49 startujících) se stal Filip Holubář (čas 9:25 min.) před Jiřím Švorcem st. a Alešem Vohankou. Všichni tři byli v cíli v rozpětí šestnácti vteřin. V běžecké části (rovněž 49 běžců či běžkyň) byl nejrychlejší maratonec Petr Pinďák (čas 14:26 min). O necelé dvě minuty zpět zůstali druhý Pavel Vodička a třetí Miloslav Petrášek. Hlavní cenu, uzenou kýtu vylosoval pro již nepřítomného běžce Vojtu Kuthana jeho kolega. Cenu pro nejlepší převlek si odnesla domů rodina Simpsonova, byla dokonalá. Poděkování za přípravu a spolupráci patří děvčatům časoměřičkám, moderátorovi Zbyňkovi Šimákovi, všem sponzorům, městu Varnsdorf a také bezpečnost zajišťujícím hasičům. Bohatá fotodokumentace k nahlédnutí na http://www.kolobeh.estranky.cz/               

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář